16 Şubat 2012 Perşembe

İslam ve Atatürk'e yapılan saygısızlık üzerine


Bu Atatürk'e yapılan 2 fotoğraf. Din imanla alakası yokmuş yani ;)


Bu dine yapılan hakaret. Hoş görüyle falan alakası yokmuş yani ;)




Esir iken mümkün mü ibadet
Yatıp kalkıp Atatürk’e dua et
Senin gibi dürzülerin yüzünden
Dininden de soğuyacak bu millet

İşgaldeki hali sakın unutma
Atatürk’e dil uzatman gereksiz
Sen anandan yine doğardın amma
Baban kim olurdu bilemezdin



Neyzen Teyfik


Benimde sözlerim var lan...
Şimdi bizimde gelelim sadede. Facebookta malum geçen gün 1. fotoğrafın sağ tarafındaki paylaşıldı sürekli. İmam hatiplilere binlerce laf binlerce yazı binlerce küfür vs. sanki imam hatip yaptırıyormuşcasına onlarca laf geldi. Okuduk. Bizde paylaşıp bizde gereken tepkimizi ortaya koyduk. 


Bu ülke duyarlı bir ülke. Bu ülke %99 u müslüman olan bir ülke ve bu yüzden hoş görüye en açık topluma sahip bir ülke. Bu ülke Osmanlı İmparatorluğu döneminde insanlara zulüm değil sevgi götürmüş bir milletin torunu. Şimdi Atatürk' e yapılan bu hareketle herkes yüklenirken ertesi gün 1. fotoğrafın sol kısmında görülen fotoğraf moda oldu. Moda demek olmadı dur lan. 2-3 kişi paylaştı. Evet evet 2-3 kişi. Sağdaki fotoğrafı %25 lik bir dilim paylaşıp %75 lik bir dilim sözlere dökerken yorumlarla vs. soldaki fotoğrafı %10 paylaşıp %5 te yorum geldi diyebiliriz tabir-i caiz ise.


Şimdi bebekler. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Baştan başlarsak, kimse Allah'a inanmak zorunda değil, dolayısıyla müslüman olmak zorunda değil, peygamberleri sevmek zorunda değil, yaşadığı vatanı sevmek zorunda değil, vatanın önemli insanlarını da sevmek zorunda değil, ailesini sevmek zorunda değil ve kendini sevmek zorunda değildir.


Dolayısıyla kimse Atatürk'ü sevmek zorunda değildir. Anlarım anlıyorum eyvallah. Ancak hakaret edemezin be embesil. El kol hareketleri yapamazsın be gerizekalı. Ben iki Adanalı'nın " yemişim hocam Atatürk'ü" lafıyla ortalığı yakıp yıkan bir adamım. Hocanın ağzına sıçan bir adamım. Ben Atatürk'ün gençliğe hitabesini orta okula girerken ezberleyen ve kimsenin haberdar dahi olmadığı gençliğin Ata'ya cevabını da ezberleyen biriyim. Ben istiklal marşını da o dönemde ezberleyen biriyim(10 Kıta). 


İnsanların idealleri, düşünceleri ve uğruna ölebilecekleri doğruları vardır. İnsanlar yaşantılarını bunlar üzerine kurarlar. Bunlar üzerine tartışırlar kavga ederler. Kavga etmenin sadece fiili bir şey olmadığını artık biliyorsundur değil mi ? burada açıklamayayım.


Bu ülkede inanılmaz derecede bir muhalefet gençlik türemeye başladı. Ota boka sağa sola her şeye laf eden ergenlerle doldu. Üniversiteye adım atan herkes solculukla başladı bu yola. Bu yolda devam edenlere saygım vardır ancak bunu sadece farklı olmak için yapanlar da var. Bu ülkede dine laf eden de her zaman prim kazandı, her zaman haklı oldu.


Bu ülkede üniversite mezuniyetinde kızların aileleri törenlere alınmadı. Alınmadığı gibi tartaklandı, aşağılandı... Bir teröristin annesi "ana" olurken eğitim görmüş ülkesine hizmet edecek birinin annesi "aşağılık" olarak kaldı bu ülkede. O zaman kimse çıkıp insanlara Atatürk'ün eğitim sistemin herkes benimsemeli herkes eşittir demedi. Aksine biz çağdaşız biz medeniyiz diyerek kendilerini haklı gördüler. Susturuldular, hırpalandılar. Şimdi bu insanlar da Atatürk kelimesinden rahatsız oluyorlar. Rahatsız olunacak şey Atatürk değil, kendini Atatürkçü sanan küçük beyinlerdir ve bunların Atatürkçülükle en ufak bir alakalı yoktur. Bunlar kapalı bir kadın yanından geçtiğine rahatsız olan kişilerdir.


Lan bunları söylüyorsun da kapalılar da yapıyor. Evet bunlarda din adı altına sığınıp açık insanlara aşağılama gözüyle bakıyor. Bunlarında bu tartaklayanlardan en ufak bir farkı yoktur. Kimi gözle kimi fiili olarak yapar bunu. Ama seviyesizlik aynı seviyesizliktir ;)


Gelelim 2.resme. Penguende bi dangalak çizmiş. E be yüzsüz. E be karaktersiz. İstediğin kadar dinsiz ol ateist ol. Bu nasıl bir çizim ? Benim namaz kılmamla nasıl dalga geçer nasıl bu kadar iğrenç şekilde insanları tasvir edersin ? Bu namaz kılan insanı sokakta gördüğünde kendine benzetiyor musun ? Seninde 2 gözün 1 ağzın 1 burnun var Onunda. Peki söyler misin bana sen kendini böyle görüyor musun ?


Görmüyorsun. Sen farklısın ya çünkü. Sen toplumdan farklısın. Toplum cahil gerizekalı ama sen aydınlanmış kişisin.Sen insanlarla dalga geçebilir aşağılayabilirsin. Ama insanlar sana yaptıklarında " yobaz " diye sınıflandırma altına girecekler değil mi ?






Nedir bu hoş görüsüzlük ? Nedir bu insanların birbirine saygısızlığı ? Dünya barışı , kardeşlik nerede ? Çok mu ütopik konuşuyoruz ? Çok mu imkansızı istiyoruz ?


Yurtta sulh, cihanda sulh diyen bir devlet büyüğü bizi hiç mi ilgilendirmiyor ? Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusuna hiç mi saygımız yok ya da bu Cumhuriyet altında yaşayan insanların inançlarına ? Namaz kılmanın oruç tutmanın zevkine varmamış bir insan, nasıl olurda varmış olanlara laf edebilir ? Saygı gittikçe küçülen bir erdem olarak kalmamalı bu toplumda. Gittiği yere huzur ve mutluluk götüren bir devletin torunları bunları yapmamalı.


Bu ülkede Atatürk'ün payı çok büyüktür. Atatürk adının hakkını fazlasıyla vermiş bir devlet büyüğüdür. Son 10 yılda Irak'ın durumu içler acısıdır. Erkekler çocuklar zorla cinsel amaçlı kullanılıyor, kadınlar analar kızlar tecavüze uğruyor. Peki ya Türkiye'de ? Bunlara ihtimal bile vermiyorsak sebebi nedir ?


Kime kusura bakmasın. İnsanların bir taraflarına rahat batmştır bu ülkede. Özgürce namazını kılabiliyr, kiliseye gidebiliyor sevgilinle sevişebiliyorsan bu özgürlüğün adıdır.


Saygılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder